Roman Place

Bow, London

The scheme called Roman Place is situated in Bow on a rundown brownfield site. It features the demolition of the existing buildings including an old Safeway supermarket and the construction of four new buildings offering a mixture of uses including most notably 2,678 square metres of retail space and 208 residential units.

An active retail frontage is located on the northern side of the site whilst to east and south there will be a predominance of residential allowing the streets to be reclaimed by living spaces. By largely surrounding the centre of the project with numerous blocks, each with their own entrance to promote their individual identity, the architects have effectively creating a raised new square for residents above the basement parking.

The tallest part of the scheme is located on the eastern edge of the site relating to the nearby high-rise block of Broderick House, an insalubrious leftover from postwar council housing that rises in total 10 floors above ground level with basement parking under it.

External balconies feature on the corners enlivening the buildings profile, whilst the penthouse level will be clad in part with wood panels giving it a natural warmth that contrasts with the white render used.

Location
Bow, London

Contract Value
1,415,000

Completion Date
February 2014

Products Installed
Floor Screeding, Drylining Walls and Ceilings, Tape and Jointing, Insulated Render